Sajtóközlemények

Négy oktatási intézmény érinthet a változás – VÁROSVEZETÉS ezt is elhallgatta

Végre megtudhattuk: négy körmendi oktatási intézményt érint változás!

Bebes István Körmend Város polgármestere a Rendkívüli Képviselő-testületi ülésre kiküldött előterjesztése alapján még egy határozati javaslatot sem tudott megfogalmazni a körmendi oktatási intézményeket érintő változásokkal kapcsolatosan.

A hiányosan kiküldött előterjesztés alapján további kérdést vet fel az is, hogy a képviselők számára engedélyezett hozzászólási időkeretben melyik képviselő-testületi tag tud kézzelfogható határozati javaslatot tenni.

Körmend Város Jegyzője, Tompa László képviselő-testületi tag kérésére a mai napig nem küldte meg a körmendi Oktatási Intézményeket érintő változások háttéranyagát, hátráltatva ezzel a képviselő munkáját. 

Hétfő délután végre megérkezett a nyilvános Rendkívüli Képviselő-testületi ülés anyaga. Bebes István polgármester előterjesztéseiből végre kiderült, hogy a Klebersberg Intézményfenntartó Központ a következő változtatásokat tervezi a körmendi oktatási intézményekben:

  1. A Körmendi Kölcsey utcai Iskola esetében a táncművészeti és zeneművészeti tagiskola egybeolvad
  2. Somogyi Béla általános iskola beolvad az Olcsai-Kiss Zoltán Általános Iskolába
  3. Hunyadi úti iskola tanulóit áthelyezik az Olcsai-Kiss Zoltán Iskolába
  4. Körmendi Kölcsey Ferenc Gimnáziumban megszüntetik a felnőttoktatást

Nehéz dolga lesz azoknak a körmendi képviselőknek, akik a csütörtöki képviselő-testületi ülésen érdemben hozzá kívánnak hozzászólni az előterjesztéshez. A kiküldött néhány oldalas előterjesztés semmit sem ír a Körmendi Kölcsey Ferenc Gimnáziumot és a Zeneiskolát érintő változásokról, sőt pénzügyi elemzést sem tartalmaz. Tovább nehezíti a képviselők feladatát az, hogy a Szervezeti és Működési Szabályzat (SzMSZ 23§) a napirendi ponthoz kapcsolódóan egy kérdést és két észrevételt (maximum 2 percben) engedélyez a képviselők számára.