Egyesületünket Körmend város irányába történő felelősségtudat és elkötelezettség hozta létre. Még 2009-ben fogalmazódott meg a gondolat egy olyan civil szerveződéssel kapcsolatosan, mely városunk életében véleményalkotó, kultúrát formáló és azt bátran felvállaló fórum lehet. Így kezdett el formálódni a Pro Körmend Városszépítő Egyesület, mely 2010 augusztus 23-án szervezeti formában is zászlót bontott.
Már korábban is voltak rendezvényeink, de a hivatalos működés érdekében szükséges volt egy szervezeti egységet találni. Célunk a város történelmi értékeinek védelme, kulturális hagyományaink megőrzése mellett városunk gazdasági fejlődésének előre mozdítása.
Egyesületünk nevében szerepel a latinból vett „Pro” azaz „ért” szócska, mely hangsúlyosan hivatott képviselni az egyesület egy szóban kimondható küldetését: KÖRMENDÉRT.

PRO l terv.indd

Logónkon a város jelképét képező Batthyány kastély északi oldala látható. Ezzel a régi ábrázolással részben a hagyományőrzésre – a régi jól működő dolgok megtartására – valamint az új, modern dolgokra történő nyitottságra szeretnénk utalni. Számunkra a város és az itt élők érdekei az elsők.

Úgy látjuk, hogy a Európa szerte a konfliktuskerülő látszat megoldásokból sok embernek elege van. Mi nyitottak vagyunk a mérsékelt nemzeti értékeket képviselő konzervatívok és baloldaliak irányába. Egyesületünk számára a tenni akarás számít! Tisztában vagyunk vele, hogy a jövő kulcsa városunk – és országunk – versenyképessége. Tudjuk, ha nem sikerül Körmenden erős gazdaságot, munkahelyeket, vonzó turizmust, színvonalas kórházi ellátást, oktatást, pezsgő közéletet létrehozni, menthetetlenül leszakadunk a környező városoktól.