Előterjesztések

MOSTOHATESTVÉR lett a Kauz rét

Polgármesterrel az élen elutasította a Fidesz-KDNP többségű képviselő-testület Tompa László önkormányzat-képviselő módosító javaslatát, melyben a képviselő arra kérte a grémiumot, hogy a kialakításra kerülő Nemzeti Szabadidős – Egészség Sportpark egyik városi helyszíne a Kauz réten legyen.

Körmend város képviselő-testülete – a város népessége alapján – három sportpark kiépítésére pályázott. A kialakításra kerülő sportparkok gumi talajburkolattal ellátott minimum 8-15 darab –húzódzkodásra, tolódzkodásra, fekvőtámasz, has-hát izomerősítés, létrázás, függeszkedés, párhuzamos korlát…stb – eszköz telepítésével valósulnak meg, minimum 80-150 m2 nagyságban.

kauz rét (800x468)Már a városfejlesztési bizottság ülésén vitát váltott ki a polgármester által javasolt három helyszín – Avar utcai játszótér, Rába part – Sport és Szabadidőcentrum valamint a Sporttelep -, de a helyszínekről végleges döntést csak a képviselő-testületi ülésén hozott a grémium. Pro Körmend képviselője – szóbeli módosító indítványában – a Rába parti helyszín helyett a Kauz rét  – Németh Mária, Bástya, Nemes Lipót valamint Rákóczi utca által körbehatárolt terület – javasolta. Javaslatát a magas népsűrűségen kívül azzal indokolta, hogy a Rába parti Sport és Szabadidő centrum csak részlegesen van nyitva, árvízveszélyes helyen áll illetve egyéb rendezvények során sérülhetnek az eszközök. Képviselő módosító javaslatát a testület leszavazta.