Hírek

Ezüst fokozatú elismerés

Városunkban a kosárlabda mellett egy új sportág is feltörekvőben van, ami évőr évre nagyobb népszerűségnek örvend a körmendiek körében. Szupper Péter 6 éve kezdte el megismertetni a spinninget az itt élő emberekkel és ez idő alatt sikerült egy családias légkört kialakítania. Cikkünkben Szupper Péterrel beszélgettünk, honnan indult az ötlet és, hogy sikerült mind ezt elérnie.IMG_0267

Hol találkoztál először ezzel a sporttal?
Kosárlabda pályafutásom szlovákiai időszaka alatt volt egy edzőm, aki kötelezővé tette heti rendszerességgel a spinning edzéseket. Akkor ismertem meg ezt a mozgásformát és szerettem bele.

Mi tetszett meg ebben a sportban? Mi késztett arra hogy te is ezt csináld?
Pályafutásom befejezése után, fantáziát láttam, hogy megismertessem a körmendi emberekkel, mivel tapasztaltam lelki és fizikai előnyeit is. A világ egyik legjobb stressz oldó és kardió edzésformája a spinning. A zene, a csoportosság és a megfelelő edzői háttér csodákat tud elérni ebben a szabadidősportban. A rohanó világban az embereknek egyszerűen szüksége van valahol, valamilyen formában levezetni a felgyülemlett energiát, és erre tökéletes „eszköz” a spinning. Ami még pozitívuma ennek a sportnak, hogy kortól, nemtől fizikai állapottól függetlenül mindenki számára elérhető.

Hogyan tartod fenn az emberek érdeklődését?
kicsit szerencsésnek mondhatom magam, mert Körmenden az emberek híresek a sport szeretetéről, és az első pillanattól kezdve vevők voltak erre az újdonságra. Próbáltam egy kicsit családias légkört kialakítani, hogy az emberek érezzék tartoznak valahova és a sportoláson kívül szeressenek ezért is idejárni. Sok közös rendezvényünk volt már az edzéseken kívül, amik a sport mellett csapatépítő jelleggel is hatnak az emberekre. De természetesen sok-sok munka áll az edző és az edzések folyamatos megújulása mögött, amit értékelnek a spinninges emberkék.

Nem rég kaptál egy kitüntetést. Számítottál rá, hogy valaha kitüntetést kapsz a sportmunkásságodért?
Az elismerés ezen formájára egyáltalán nem számítottam, meglepetésként ért és ezért hatványozottan jól esett! Minden embernek, így nekem is jól esik ha elismerik a munkáját és ezúton szeretném megköszönni a város vezetőinek, hogy méltónak tartottak erre a kitüntetésre.