Hírek

További vérvételi hely kialakítása, Kauz réti játszótér, Városi Sport csarnok elnevezése

Tompa László képviselő-testületi tag elmondja, hogy a Kauz réten lévő játszótéren a fa mászókák és csúszdák több darabja hiányzik, illetve a megmaradt darabokból 2-3 cm-es csavarok lógnak ki. Balesetveszélyes a játszótér, valamint eső esetén pár hétig nem lehet azt használni.

Elmondja a körmendi kórházzal kapcsolatban, hogy szeretné, ha jelezné polgármester úr a Markusovszky Kórház irányába, hogy vérvételnél kaotikus állapotok uralkodnak, ugyanis reggel 6 órától kisgyermekes anyukák, beteg és egészséges emberek összezárva, szinte balkáni körülmények között várják, hogy néhány óra alatt sorra kerüljenek. Kérné, hogy tegyenek lehetővé még egy vérvételi helység kialakítását.

Végül a Városi Sportcsarnok elnevezéséről szóló, a napirendről levett előterjesztéssel kapcsolatban szeretne pontosítást kérni. Kérdése, hogy ez a napirendi pont a Társadalmi és Ifjúsági Ügyek Bizottsága hatáskörébe került-e vagy vissza fog kerülni a későbbiekben a Testület elé. Kérdését azért is teszi fel, mert a Pro Körmend Egyesület közvélemény kutatást végzett és az adott válaszokból arra a következtetésre lehet jutni, hogy az aréna elnevezést többen túlzásnak érzik. Elmondja, hogy ezt a sportcsarnokot még a körmendi emberek építették meg társadalmi munka keretein belül, illetve téglajegyek vásárlásával, azzal a céllal, hogy a városnak legyen egy csapata, az iskolának pedig egy sportcsarnoka. Nem vitatja az Egis Zrt. munkáját és segítségének nagyságát a sportcsarnokkal kapcsolatban, mégis azt szeretné kérni, hogy ha ez a téma visszakerül a Testület elé, akkor a névválasztásba legyen bevonva a város lakossága is.

 

Bebes István polgármester elmondja, hogy a játszótérrel kapcsolatban a Városgondnoksággal kell konzultálni. Kórházzal kapcsolatban elmondja, hogy a problémát jelezni fogja igazgató úrnak. Sportcsarnokkal kapcsolatos felvetéshez hozzáfűzi, hogy nem fog visszakerülni a Testület elé. Úgy gondolja, hogy felelősséggel el kell gondolkodni azon, hogy a városban az EGIS gyár milyen szerepet tölt be.