Hírek

Rajzpályázatunk és előadás sorozatunk

Az eddig beérkezett rajzok készítőit és családját hívtuk el az Ipari Parkban lévő Vállalkozói Inkubátorházba. Illetve vendégül láttunk minden érdeklődőt, hiszen az eredményhirdetésen kívül előadást is hallgathattak a résztvevők. Az előadás témája a „Klímaváltozás „volt, a gyerekek nyelvén megfogalmazva.

Egy oktató programot teszteltünk. Amit aktivistáink állítottak össze. Cél a klímaváltozás bemutatásán túl, annak következményeit jeleztük. Kiemelve ,hogy  az egyéni és családi felelősség vállalásnak milyen fontos szerepe van.

A megjelentek figyelemmel kísérték az előadást, majd a rajzok bemutatása és annak jutalmazása következett. A gyerekek elmondhatták, hogy amit rajzoltak mit is jelent számukra, elemezték nekünk.  Az összes rajz és a rajzhoz tartozó hozzászólás lényege az volt, nem szeretnék, ha  nem lenne tiszta levegő, hiszen sokat szeretnének kint a szabadban játszani. Szeretnék, ha lenne elengedő élelem és ivóvíz a jövőben.

Programunk eredményességét az is jelzi, hogy a rajzverseny folytatódni fog az őszi szezonban.

Más témával, de hasonló rendszerben.

Óvodákban csoportoknak tartunk felkérésre előadásokat, a Nyugat-Magyarországi régióban. Az első felkérés a helyszínen megtörtént. Így Ikervárra előzetesen egyeztettet időpontban megyünk.

Szeretnénk további aktivistákat bevonni, akik a szakmai egyeztetés alapján a gyerekeken keresztül a családokban is egyre népszerűbbé teszi az” ökológiailag hasznos és gazdaságilag eredményes” tevékenységek támogatását. 

A rajzokról készült fotókat a honlap galériájában megtekinthető illetve a Nyugat-Magyarországi Ökorégió facebook oldalán. 

IMG_20160821_102247 IMG_20160821_101931 IMG_20160821_101218 rajzok sokasága